Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe tiramisu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
2 cytryn ekologiczne, ze skórką, pokrojone w ćwiartki
-
350 g wody
-
75 g likieru cytrynowego, typu limoncello
-
210 g cukru
-
15 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa 1 łyżka skórki otartej z cytryny, bez białych błonek do dekoracji
-
2 jajka
-
1 żółtko
-
500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
300 g biszkoptów lady fingers
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
2374 kJ /
567 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
59 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Brownie z gruszkami
1 godz. 15 min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 godz. 15 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Ciasto odwrócone z karmelizowanym ananasem
55 min
Tarta à la banoffee pie
2 godz. 40 min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Tarta budyniowa
1 godz. 15 min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 godz.